Nyári programajánló

Nyári programajánló
Kilátogató csoportoknak

Itt a nyár! A Vakáció heteire ajánlunk gazdag és tartalmas programot a bemutató tanyánkra és vízi megfigyelő telepünkre csoportosan, vagy családjaiknak kiérkező gyerekeknek. Ezek a programok a természetközelség és a hagyomány, éltetően örömteli közegében interaktív módon, és személyes odafigyeléssel zajlanak, könnyen megközelíthető dél-Pesti helyszíneken. Kívánjuk, hogy Te is találj Számodra és a Rád bízott gyerekek részére is megfelelő olcsó és valódi élményeket adó programokat kínálatunkból.


4 évszak a bemutató tanyán alapprogram:

Benne:
A gyerekek és fiatalok 2 órás kirándulásban közösen barangolnak a természetben. Ezt követően fakultatív programokon is részt vehetnek a gyerekek (íjászat, pogácsasütés, vagy kézműveskedés). A tartalmas együttlétet követően akár már ebédre is hazaérhetnek, vagy ha idejük engedi, kötetlenül játszhatnak a közeli játszótereken, vagy a réten. Kultúrált és akadálymentesített környezetben, várjuk az érkezőket.

- Állatsimogató - Személyes találkozás őshonos magyar állatokkal, és házi kedvencekkel, illetve más érdekes élőlényekkel (emu, láma)
- Vizek élővilága (élet a kis tóban és környékén)
- Hagyományőrző rész: Ismerkedés érdekes eszközökkel, és a néphagyománnyal, ünnepsoroló az alkotó házban
- Zenés 11 órai zsíros deszkázás, zöldséggel és sok-sok limonádéval, közben gitáros örömzene, együtt énekléssel és akár táncolással is!
- + ajándék program elem az alap programban: Lovaglás! Minden kiérkező gyermek és kísérő ingyenesen kipróbálhatja terápiás, szelíd lovaink nyergében, lóvezetőink segítségével a lovaglást, átélve annak örömét!

A 2 órás alap program ára 700 Ft/gyermek, kísérő pedagógusok részére ingyenes!

További fakultatív program lehetőségek:
Íjászat és íjász verseny, pogácsasütés, látványműhely – kézműves foglalkozás az adott ünnepkörökhöz kapcsolódóan, virsli sütés – 300 Ft/gyermek, vagy bográcsétel 450 Ft/ fő.

Csoportok részére előzetes bejelentkezés Tóth Csabánál a 06-20-950-6000 számon. Bővebb információ a www.harmoniabudapest.hu –n, vagy a toth.csaba@harmoniabudapest.hu –n.

Ingyenes beavató program a bemutató tanyán

100 fő feletti csoportok pl. összevont óvodák részére ingyenes látogatást biztosítunk a bemutató tanyán. Ennek keretében állatsimogatón, hagyományőrző programon, lovagláson vehetnek részt a gyerekek, és még limonádéra is vendégül látjuk Őket. A program során a csoport vezető pedagógusok foglalkoztató füzetek és segítőink segítségével járhatják be interaktív tanösvényünket.
A programokra való kényelmes, gyors és biztonságos kiérkezéshez a csoportoknak olcsó buszokat is biztosítunk, Budapest és a környező települések területéről 2 BKV jegy áránál olcsóbban kb. 600 Ft-ért.

Vízitelep: sport és megfigyelés a vízparton

Az Egyesületünk régi törekvése a Soroksári kis-Dunaágban megóvása és bemutatása. Ezért alakítottuk ki a vízi megfigyelő és pihenő telepünket a nemzetközileg védett Taksonyi úszólápon közelében, dél-Pesten. Ezzel elsődleges célunk Európai folyónk itteni szakaszán, a vízi élővilág megismertetése, a sportos- egészséges életmód megszerettetése.

A kiérkező csoportok kb. 3-4 órás vízi programon, és túrán vehetnek részt, túrakenukon, mentőmellényekkel és szakavatott vízi vezetők irányításával a Taksonyi úszóláp és a Soroksári lagúnák felfedezésével. A program zárásaként igény szerint szendvicsekkel és üdítővel vendégeljük meg a résztvevőket, illetve közösen bogrács ételt is készítünk, vagy szalonna-, virsli sütést is szervezünk a kiérkező csoportoknak. A program vízi jártasságot nem igényel, de „Duna ill. Tisza túra” szerű beavatást ad a lagúnák, nádasok csodálatosan gazdag vízi világába.
A vízi telep előzetes bejelentkezés és megbeszélés alapján áprilistól októberig látogatható. Egyszerre kb. 50 fő lehet a vízen és 100 fő a vízi telepen és környékén. A 4-5 órás program ára csónakhasználattal és vízi kísérővel együtt 1600 Ft/fő.

További választható programok:
- Bőséges bográcsétel ( pl. gulyás leves, paprikás krumpli), kenyérrel, házi savanyával 450 Ft/fő
- Tűzrakás, nyársak előkészítése szalonna-, virsli sütéshez 2 pár virslivel fejenként 300 Ft/ fő
- A helyszínen igény szerint ingyenes sportolásra is lehetőség van pl. foci, tollas, méta, stb.

Ugyanitt lehetőség van 2 órás beavató programra is, mely csónakhasználattal együtt 1000 Ft/fő.
Délelőtti és délutáni látogatásra egyaránt van lehetőség!

Lovas oktatás és terápia, lovaglási lehetőség a tanyán

A lóápolástól a lovaglásig profi oktatók vezetik végig személyes törődéssel az érdeklődőket gyermekeket, fiatalokat és felnőtteket, egészségeseket és fogyatékkal élőket egyaránt! Kezdőtől a haladó szintig, futószárazástól a karámon belüli iskoláztatáson át, a tereplovaglásig! Egészségeseknek 2000 Ft/alkalom, fogyatékkal élőknek 1800 Ft.

Farmeráma turnusok
Változatos és érdekes programok a természet harmóniájában, személyes odafigyelés és törődés mellett, családias légkörben.

- Állat simogatás és gondozás az állatfarmon,
- Lovaglás kezdőknek és haladóknak,
- Íjászat-, játékok és ügyességi versenyek,
- Látványműhely - kézműveskedés és hamuba sült pogácsasütés,
- Örömzenélés, és együtt éneklés,
- Sportolás és kirándulás,
- Állatmegfigyelés erdőn-mezőn, vízparton,
- és még további sok-sok meglepetés program!

Mottó: Próbáld ki Magad Jó Gazdaként a valóságban is!

Nyári heteken 8-16 óráig

Részvételi díj: 15.600 Ft + kötelező étkezés 3400 Ft/hét


További lehetőség:

Segíthetünk?!
A programokra való kényelmes, gyors és biztonságos kiérkezéshez igény szerint olcsó buszokat is tudunk biztosítani, Budapest és a környező települések területéről 2 BKV jegy áránál olcsóbban kb. 600 Ft-ért.

Igény szerint a látogatási díjról a csoportoknak számlát, ill. óvodai/iskolai pályázatokhoz ajánlást állítunk ki!

Home  »