A cinege cipője Zenés, kézműves interaktív téli program az intézményben

2012/2013-as téli kitelepülések ovikba, sulikba, családi napközikbe


Ilyenkor télen nehezebben mozdulunk ki a jól fűtött óvodából, iskolából. Így az őszi csoport özön után a legbátrabb gyerek és ifjúsági csoportok látogat ki bemutató tanyánkra, megtapasztalva a téli természet szépségeit. Ezért is állítottuk össze intézményekbe kitelepülő, színes és élmény dús téli programunkat „A cinege cipője” címmel.

Ennek keretében mi látogatunk el az intézménybe 1-2 csoporthoz, vagy akár egész intézményekhez.

A program során együtt zenélünk, éneklünk a gyerekekkel, akiknek táncolni is van lehetőségük. A télről, állatokról, természetről szóló dalok után felkerekedünk, és együtt elkészítjük a madáretetőt, melyet fel is töltünk eledellel és közösen ki is helyezünk. A madáretető készítés közben zenei prezentációkat mutatunk be, kedvelt gyermekdalokból és animációkból összeállítva.

Ezt követően még összegyűlünk és az aktuális ünnepekről is éneklünk, beszélgetünk.

Támogatói ár: A kb. 1,5-2 órás interaktív program ára zenéléssel, és madáretető készítéssel, etetőanyaggal együtt 700 Ft/résztvevő gyermek, melyet az egyesületi állatok téli takarmányozására fordítunk. Nagyobb létszámnál megegyezés szerint a programelemeket akciósan olcsó egységárakon is biztosítjuk. Pl.

A program elemeit az alábbi olcsó, alkalmi egységárakon is biztosítjuk:

- Állatsimogató
A helyszínre kiszállított karámban kis kecskékkel, bárányokkal. Tároló dobozokban nyuszik, kiskacsák, libák, pipik simogathatók.
Időtartam kb. 1,5-2 óra. Alkalmi egységár: 50 főig 20e Ft, 50-100 főig 25e Ft, 100 fő fölött 30e Ft, 150 fő fölött 40e Ft, 200 fő fölött előre egyeztetett kedvezményes ár.

- Zenés program közös énekléssel, tánccal
Közös gitáros örömzenélés, énekléssel, táncolással. Időtartam fél óra. Alkalmi egységár: 50 főig 10e Ft, 50-100 főig 15e Ft, 100 fő fölött 20e Ft, 150 fő fölött 30e Ft, 200 fő fölött előre egyeztetett kedvezményes ár.
.
- Kézműves program
Agyagozás, népi kismesterségek, szabadon választott technikákkal. A lényeg, hogy a gyerekek alkotnak, mi segítünk, motiválunk, dicsérünk. Az elkészült alkotásokat haza is vihetik! Időtartam kb. fél-2 óra, létszámtól függően. Alkalmi egységár: 50 főig 20e Ft, 50-100 főig 25e Ft, 100 fő fölött 30e Ft, 150 fő fölött 40e Ft, 200 fő fölött előre egyeztetett kedvezményes ár.
.
- Hagyományőrző íjászat, íjász verseny
Kicsik és nagyok egyik kedvence az íjászat, gyermek és ifjúsági nomád reflex íjakkal. Mozgás, és tradíció a természetben. Időtartam 1-2 óra, létszámtól függően. Alkalmi egységár: 50 főig 20e Ft, 50-100 főig 25e Ft, 100 fő fölött 30e Ft, 150 fő fölött 40e Ft, 200 fő fölött előre egyeztetett kedvezményes ár.
.
Előzetes megbeszélés szerint, intézmények és csoportok részére, alkalmi áron valósítjuk meg a helyszínen a programot, az intézmény igényei szerint rugalmasan megbeszélve, melyet támogatásként a bemutató tanyánk fejlesztésére, az ott bemutatott állatok takarmányozására fordítunk.

PÁRATLAN PÁROS! - További kedvezmények
Az egyes elemek pl. kisállat-simogató, zenélés az intézményben külön is megrendelhetőek! Az eddigi kedvező tapasztalatok alapján érdemes azonban párban kérni azokat. Így párosítva a programelemeket, azok érdekesebb, változatosabb és erőteljesebb hatást adnak.
KÉT VAGY TÖBB PROGRAMELEM EGYIDEJŰ VÁLASZTÁSAKOR, ÉS VISSZATÉRŐ INTÉZMÉNYEKNEK A FENTI AKCIÓS EGYSÉGÁRAKBÓL TOVÁBBI 10 % KEDVEZMÉNYT ADUNK!
Fontos lehet még! - További tippek az interaktív programmal kapcsolatban:

Egyéb kiegészítők

A program során rengeteg többlet lehetőség adódik más intézményi programokhoz való kapcsolódáshoz, pl. Jeles Napok, Luca nap, Ünnepkörök: Advent, Karácsony, Vízkereszt.

Továbbá egyéb fontos témákra pl. egészséges táplálkozásra, is könnyen és természetesen ráirányíthatjuk a figyelmet. Pl. mi is kismadarak vagyunk, együnk finom magvakat (közös müzli szelet majszolás stb.)

Egyszerre maximum 25-50 fő (1-2 csoportnyi) gyermeket javaslunk a foglalkozás 1-1 helyszínére, helységébe összegyűjteni. Ennél nagyobb létszám tapasztalatunk szerint komoly zajjal jár. De így is van bevált lehetőség akár 100-150 gyermek egyszeri foglalkoztatására is. Ilyenkor a programot elemeire bontjuk és ezeken forgószínpad szerűen vesznek részt a gyermekek. ( A zenés-együtt éneklős esetleg táncos program, madáretető készítő közös barkácsolás, állatsimogató és madáretető telepítés az udvaron, kézműves látványműhely - pl. Adventi koszorú, vagy Kiszebáb készítés, agyagos technikák, hagyományőrző íjászat a tornateremben, stb.) Ezek kiegészíthetők egyéb az iskolai pedagógusok által tartott foglalkozásokkal. Így akár az egész évfolyam, vagy az egész iskola is aktívan részt vehet a foglalkozásokon.

A téli kitelepülések programmodul 2012. október 22 és 2012. március 22 között kérhető, délelőtt és délután is igénybe vehető a Mindenszentek az Advent, a Karácsonyi készület, majd a Vízkereszt, a Farsang majd a Tavaszvárás jegyében. Érdeklődj bemutató tanyánk és Vízi telepünk ezt követő tavaszi programjairól is!
A nagy érdeklődésre tekintettel, érdemes azonban időben egyeztetni, hogy a kívánt dátumon találkozhassunk. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ahogy megvan az időpont, telefonon jelentkezzetek és egyeztessünk!

Jelentkezés és időpont egyeztetés Tóth Csabánál a 06-20-950-6000 számon.

További információkkal is készséggel állunk rendelkezésedre! Várjuk kéréseiteket is, pl. kisállatokat is kérnék, hogy a gyerekek közben simogathassanak, vagy élő betlehemet szeretnénk az udvarra az Intézményi programhoz kapcsolódva.

Természetesen a bemutató tanyán is várunk Titeket, a téli tanösvényre, előzetesen egyeztetett időpontban és programmal (állatsimogató, íjászat, lovaglás, kemencés pogácsasütés, hagyományőrzés-ünnepsoroló, zenés uzsonna, kézműveskedés, stb.)

Köszönjük, hogy kollégáidnak is szólsz, megbeszéled, s ez által megosztod Velük is ezt a lehetőséget! Ennek segítségével télen is találkozhatunk és komoly segítséget jelent a bemutatott állatkáink téli takarmányozásában is.

Várjuk a visszajelzéseteket, és a találkozást Nálatok-nálunk, Veletek, és a gyerekekkel!

Home  »