Vízi megfigyelő telep a Soroksári kis-Duna ág lagúnái közt

Ismerkedés a vizek Ökoszisztémája, és egészséges mozgás természet-részként az egészben

Az Egyesületünk régi törekvése a Soroksári kis-Duna ág lagúnái megóvása és bemutatása. Ezért alakítottuk ki a vízi megfigyelő és pihenő telepeinket a nemzetközileg védett Taksonyi úszólápon közelében. Ezzel elsődleges célunk Európai folyónk itteni szakaszán, a vízi élővilág megismertetése, a sportos- egészséges életmód megszerettetése.

A kiérkező csoportok kb. 3-4 órás vízi programon, és túrán vehetnek részt, túrakenukon, mentőmellényekkel és szakavatott vízi vezetők irányításával a Taksonyi úszóláp és a Soroksári lagúnák felfedezésével. A program zárásaként igény szerint szendvicsekkel és üdítővel vendégeljük meg a résztvevőket, illetve közösen bogrács ételt is készítünk, vagy szalonna-, virsli sütést is szervezünk a kiérkező csoportoknak. A program vízi jártasságot nem igényel, de „Duna ill. Tisza túra” szerű beavatást ad a lagúnák, nádasok csodálatosan gazdag vízi világába.
Ez a vízi paradicsom ideális környezetet biztosít főleg a nagyobbak (felsősök, középiskolások, főiskolások és családtagjaik, kísérő pedagógusok) számára a nádas, a folyópart ökoszisztémájának növény, rovar, hüllő, hal, madár és emlős életének csónakos kirándulásokon való kifürkészésére és megfigyelésére. Ráadásul e Tüskevár élményt Budapesten és közvetlen közelében élhetik át valós élményként, és olcsón a résztvevők.
A vízi telep előzetes bejelentkezés és megbeszélés alapján áprilistól októberig látogatható. Egyszerre kb. 50 fő lehet a vízen és 100 fő a vízi telepen és környékén. A 4-5 órás program ára csónakhasználattal és vízi kísérővel együtt 1600 Ft/fő.

További választható programok:
• Bőséges bográcsétel ( pl. gulyásleves, paprikás krumpli), kenyérrel, házi savanyával 450 Ft/fő
• Tűzrakás, nyársak előkészítése szalonna-, virsli sütéshez 2 pár virslivel fejenként 300 Ft/ fő

Igény szerint a látogatási díjról a csoportoknak számlát, ill. óvodai/iskolai pályázatokhoz ajánlást állítunk ki! További információk és a csoportok előre bejelentése: Tóth Csabánál a 06-20-950-6000-es számon vagy a toth.csaba@harmoniabudapest.hu-n .
A megfigyelő telep jó alkalmat nyit a nagyobb gyerekek, ifjúsági csoportok, szüleik (akár egész családok és baráti körök) tantestületek, szakmai munkaközösségek élmény teli bevonására a környezet tudatos nevelésbe, a tanyán már felnövekvő korosztályok új élményt adó megerősítésére is.

Home  »  Programok  » Vizi telep