Vízi telepünk Soroksáron

Az Egyesületünk régi törekvése a Soroksári kis-Dunaágban megóvása és bemutatása, ezért alakítottuk ki a vízi megfigyelő és pihenő telepünket a Dunaharaszti hajóállomás tőszom-szédságában a nemzetközileg védett Taksonyi úszólápon. Ezzel elsődleges célunk Európai folyónk itteni szakaszán, a vízi élővilág megismertetése, a sportos- egészséges életmód megszerettetése.


Programok a Vízi telepen

A kiérkező csoportok kb. 4-5 órás vízi programon, és túrán vehetnek részt, túrakenukon, mentőmellényekkel és szakavatott vízi vezetők irányításával a Taksonyi úszóláp és a Soroksári lagúnák felfedezésével. A program zárásaként igény szerint szendvicsekkel és üdítővel vendégeljük meg a résztvevőket, illetve közösen bogrács ételt is készítünk, vagy szalonna-, virsli sütést is szervezünk a kiérkező csoportoknak. A program vízi jártasságot nem igényel, de „Duna ill. Tisza túra szerű beavatást ad a lagúnák, nádasok csodálatosan gazdag vízi világába. Ez a víziparadicsom ideális környezetet biztosít főleg az óvodák tantestületeinek, vagy családos kirándulások számára a nádas, a folyópart ökoszisztémájának növény, rovar, hüllő, hal, madár és emlős életének csónakos kirándulásokon való kifürkészésére és megfigyelésére. Ráadásul e Tüskevár élményt Budapesten és közvetlen közelében élhetik át valós élményként, és olcsón a résztvevők. A vízi telep előzetes bejelentkezés és megbeszélés alapján áprilistól októberig látogatható.

Egyszerre kb. 50 fő lehet a vízen és 100 fő a vízi telepen és környékén.

4-5 órás program ára csónakhasználattal és vízi kísérővel együtt 1600 Ft/fő.

További választható programok

  • Bográcsolás (Slambuc, Paprikás krumpli, gulyás leves, kenyér, savanyúság, ásványvíz ) kedvezményes ár 450 Ft/fő.
  • Vízminőség mérés és közös kiértékelés. Látványosan, informatívan és izgalmas mozgó laborral műszerekkel és vegyi katalizátorokkal. Valódi Környezetismeret, Kémia és Fizika óra a vízparton. kedvezményes ár 350 Ft/fő
  • Digitális fényképkészítés a csoportról kb 80-100 kép+ CD-re írás. 200 Ft fő
  • Sportolásra a program során a vízparti focipálya és környéke ingyenesen vehető

Igény szerint a látogatási díjról a csoportoknak számlát-, ill. pályázatokhoz ajánlást állítunk ki! További információk és a csoportok előre bejelentése: Tóth Csabánál a 0620/950-6000-as telefonszámon. A megfigyelő telep jó alkalmat nyit a nagyobb gyerekek kirándulására, ifjúsági csoportok, szüleik, tantestületek, szakmai munkaközösségek élményteli bevonására a környezet tudatos nevelésbe, a bemutató tanyán már felnövekvő korosztályok új élményt adó megerősítésére is.

 

 

 

 


Vizi Telep

- Az Egyesületi tagság régi törekvése a Soroksári kis-Dunaágban vízi megfigyelő és pihenő telep kialakítása.


- Ez a vízi paradicsom ideális környezetet biztosít, főleg a nagyobbak (felsősök, középiskolások, főiskolások és családosok) számára a nádas, a folyópart ökoszisztémájának növény, rovar, hüllő, hal, madár és emlős életének csónakos kirándulásokon való kifürkészésére és megfigyelésére.


- A vízi telep megnyitásával márciustól októberig, csoportos lehetőség nyílik a nagyobbak teljesebb bevonására, a tanyán már felnövekvő korosztályok új élményt adó megerősítésére is.

Kenutúrák


Hajózni márpedig szükséges! A rekkenő hőségben felüdülést kínál a vízpart.

A Varsányi vizitelepünkről gyönyörú természeti környezetben, az állatoktól csak karnyújtásra suhanunk nyílt vizen, és izgalmas lagúnákon át. Közben persze vigyázunk, hogy ne zavarjuk meg a természet harmóniáját, állatot, növényt és horgászt békén hagyunk, és persze a komfort érzetre is adunk! :)

Home  »  Projektek  » Vízi telep