Négy évszak a bemutató tanyán

A programsorozat keretében Budapesti és környéki óvodás gyermekek, és iskolás-, ill. gimnazista fiatalok is szép számban járták végig csoportosan iskolai vagy családos kísérettel a 2 órás tavaszi, nyári, őszi illetve téli tanösvényünket. Ezen alkalmakkor virágokkal, zöldségekkel és gyümölcsökkel ismerkedhettek, házi állatokat simogathattak, kézműves foglalkozáson vehetnek részt, uzsonnát kapnak, és pl.. tavasszal Kiszézhetnek, ősszel mustot préselhettek és kóstolhattak a résztvevők. A téli program keretében pedig a hagyományos használati tárgyakkal, népi ételekkel, a téli ünnepkörökkel és néphagyományokkal ismerkedve Adventi koszorút, Madáretetőt majd Kisze bábot készíthettek.

Ezen 2 órás, az intézmények időbeosztásába is jól illeszkedő programokban zenei rész mellett, az aktuális ünnepkörök mellett a nemzeti szimbólumokba, az itt élő kisebbségek kultúrájába is betekintést kaphatnak a résztvevők.
Emellett a természetes környezetben az egészségvédelem, a szolidaritás, és az alkotás örömének fontos témaköreit is érintjük, éppúgy, mint az „embertől-emberig” hídként ívelő egymás közti és határon túli kapcsolatokat.

Az életszerű és élmény dús program, rövid idő alatt kedveltté vált a fővárosban és környéken. Nagy örömünkre szolgál, hogy immár Budapest 18 kerületéből és 10 környező településről érkeznek hozzánk csoportok, és programjaink által sok szép élménnyel, és fontos tudással gazdagodhattak a résztvevő gyerekek, s az Őket kísérők egyaránt.

A program fő színtere Közhasznú Egyesületünk 2 hektáros Bemutató tanyája és élményparkja „a székely kapu árnyékában” (Bp. XXIII. ker. Nyír u. 121-123.) illetve környékén. Minden kiérkező, csoportvezető kíséretével járja végig a bemutató tanyát. A tanyán leginkább magyar, és őshonos állatok és növények kerülnek bemutatásra, de a program szerves részeként emukat és pl. lámát is láthatnak és simogathatnak. Emellett madárismeretek, vízismeret, hagyományőrző íjászat, pogácsasütés, látványműhely, lovaglás és fogatozás színesíti a programot. Mindezt itt Budapesten a lakóhelyhez és az intézményhez közel érhetik el a résztvevők, akár 2 BKV jegynél olcsóbb külön buszok igénybevételével. S a gyerekek, és fiatalok házi kedvenceiket (rágcsálók, halak és madarak) is viszontláthatják. A nagyobbak foglalkoztató lapok segítségével, önállóan is bejárhatják az ösvényeket. A környező erdőkön és mezőkön pedig az ottani élővilággal ismerkedhetnek a résztvevők speciális programként. A program látogatásainak ideje 2 óra, mely igen intenzív élményt ad, de mégis a mai életritmusba is beilleszthetően rövid időt vesz csak igénybe. Persze ezt követően is lehet maradni akár egész nap is! Vár az erdei foci pálya, kisebbeknek a közeli játszóterek, a sok érdekes fakultatív program, vagy épp a bográcsozás, illetve szabad tűzön virsli sütés.

A tanulmányi séta program menetéről kérje a jelentkezésnél részletes tájékoztatónkat!

+ Fakultatív hagyományőrző program: Látványműhely, Lovaglás, Csacsi fogatozás vagy hagyományőrző íjászat, kemencés sütögetés, virsli süté

A 2 órás alapprogram ára állatsimogatással, növényismerettel és zenés uzsonnával együtt az aktuális ünnepkörhöz kapcsolódó hagyományőrző vagy kézműves foglalkozással 700 Ft/fő. , A kísérő pedagógus kollégák számára a program ingyenesen látogatható!

Fakultatív programok: kb. + ½ óra
• „Az magyarok nyilaitól…” Hagyományőrző íjászat, és íjászverseny kedvezményes ár 300 Ft/fő
• „Fordulj, nyergelj!” Lovaglás, ill. Csacsifogat, kedvezményes ár 300 Ft/fő
• Kemencés hamuba sült pogácsa sütés kedvezményes ár 300 Ft/fő.
• Tűzrakás, nyársak előkészítése szalonna-, virsli sütéshez 2 pár virslivel fejenként 300 Ft/ fő
• „Játszani is engedd!” játéktér (foci, méta, csocsó, ping-pong, rex, gyerek darts, kugli) 300 Ft/fő, vagy erdei focipálya, játszótér ingyenes!
• Bőséges bográcsétel ( pl. gulyás leves, paprikás krumpli), kenyérrel, házi savanyával 450 Ft/fő


Igény szerint a látogatási díjról a csoportoknak számlát-, ill. óvodai/iskolai pályázatokhoz ajánlást állítunk ki! A tanyára való kényelmes kiérkezéshez és a vissza úthoz célbuszokat tudunk ajánlani! Érdeklődj a kerületedben lévő támogatási lehetőségekről, kedvezményes részvételről is, mert bizonyos kerületekben van ilyen is! Hátha így még olcsóbban vehetnek részt programjainkon!

További információk és a csoportok előre bejelentése:

Tóth Csabánál a 06-20-950-6000-es számon vagy a toth.csaba@harmoniabudapest.hu -n. A nagy érdeklődésre tekintettel kérjük, hogy időben jelezzétek részvételi szándékotokat, hogy a megfelelő időpontban tudjuk fogadni csoportotokat.

Home  »  Programok  » 4 évszak