Őszi programajánló

Intézmények igazgatói részére

Őszi programajánló iskolák és óvodák részére ingyenes kilátogatási lehetőségekkel, új elemekkel és kibővült tartalommal

Tisztelt Igazgató Úr/Hölgy!

Tisztelettel köszöntöm a Harmónia Háza Egyesület nevében. Egyesületünk immár 10 éve foglalkozik a városi környezetben élő gyermekek és fiatalok környezettudatos- és honismereti nevelésével. Fővárosi bemutató tanyánkra és vízi telepünkre ez idő alatt több tízezer gyermek és fiatal látogatott ki csoportosan.
Egyesületünk a 2011/2012-es nevelési- illetve tanévben is folytatja tevékenységét és a 10. szülinapunk együtt ünneplését még inkább lehetővé tevő akciókkal, ingyenes kilátogatási lehetőségekkel, új elemekkel és kibővült tartalommal, továbbra is szeretettel várja a budapesti és környéki intézményeket, és a kilátogató csoportokat.
Ezekről és bemutató tanyánk, illetve vízi telepünk további programjairól részletesen alábbi programajánlónkból tájékozódhat. Szeretettel hívjuk és várjuk Önöket programjainkra most akár ingyenesen is, és a gyors, olcsó, kényelmes és biztonságos kiérkezéshez, igény szerint kedvezményes buszokat is biztosítva.
Ebben az évben céljaink között szerepel, hogy a már programjainkon résztvevő intézményeket, és a - több éves kapcsolattartás mellett új intézményeket is - bevonjunk kilátogatóként, valódi élményt és tartalmas szórakozást adó interaktív tanösvényeinkbe.
További célunk, hogy az eddigi pozitív tapasztalatok alapján kerületünkben is létesülhessen hasonló, lakóhely és intézmény-közeli bemutató tanya, mely számos előnnyel járhat az itt élő lakosok és főleg gyerekek, fiatalok illetve nevelési-, tan- és kulturális intézményeik számára. Az ehhez szükséges kapcsolatfelvétel megtörtént a kerületi önkormányzatok vezetőivel. Most az a feladatunk, hogy minél több gyermek és fiatal kiérkezésével jelezzük, hogy erre ténylegesen van igény kerületükben. Ehhez kérjük szíves segítségét, azzal, hogy akár ingyenes beavató kirándulásunk, akár csoportok tanulmányi kirándulásával, lehetővé teszi az intézményében nevelt, ill. tanuló gyerekek és fiatalok kiérkezését bemutató tanyánkra és vízi telepünkre.

Köszönöm figyelmét és remélem csoportos vagy családi kirándulás keretében személyesen is találkozhatunk majd a Harmónia Házában valamelyik programunkon, együtt részesülve a Természet harmóniájában!

Üdvözlettel:

Tóth Csaba
Pedagógus, egyesületi elnök


Kedves Pedagógus kollégánk!

Itt az Ősz! A négy évszakos rendben ez a beérés, a színes és ízes termések, és a betakarítás ideje. A nyári kalászosok gabonájából már elkészült a mindennapi megélhetést biztosító „Új kenyér”, most a lelket megvidámító, ünnepi asztalra szánt borhoz szükséges szőlőszüret ideje érkezett el.
Erre az időszakra ajánlunk gazdag és tartalmas programokat a bemutató tanyánkra és vízi megfigyelő telepünkre csoportosan, vagy családjaikkal kiérkező gyerekeknek. Ezek a programok a természetközelség és a hagyomány éltetően örömteli közegében interaktív módon, és személyes odafigyeléssel zajlanak, könnyen megközelíthető dél-Pesti helyszíneken. Kívánjuk, hogy Te is találj Számodra és a Rád bízott gyerekek részére is megfelelő olcsó és valódi élményeket adó programokat kínálatunkból.


4 évszak a bemutató tanyán alapprogram:

Benne:
A gyerekek és fiatalok 2 órás interaktív tanösvényen, a kísérő pedagógus irányításával, foglalkoztató füzet és helyi aktivistáink személyes segítségével közösen barangolnak a hagyományok és az állatok színes világában, a természetben. Ezt követően fakultatív programokon is részt vehetnek a gyerekek, és fiatalok (íjász verseny, szüret, pogácsasütés, vagy kézműveskedés).
A tartalmas együttlétet követően akár már ebédre is hazaérhetnek, vagy ha idejük engedi, egész napos kirándulás keretében, kötetlenül játszhatnak a közeli játszótereken, vagy a réten. Kultúrált és akadálymentesített környezetben, várjuk az érkezőket.

A változatos és valódi élményeket adó alapprogram fontosabb elemei a következők:
- Állatsimogató - Személyes találkozás őshonos magyar állatokkal, és házi kedvencekkel, illetve más érdekes élőlényekkel (emu, láma, fácán, papagáj)
- Vizek élővilága (élet a kis tóban és környékén, a Soroksári kis-Duna ág gazdag élővilágának bemutatása az erre a telepünkre kiérkező csoportoknak is)
- Hagyományőrző rész: Ismerkedés érdekes eszközökkel, és a néphagyománnyal, ünnepsoroló az alkotó házban, a verandán.
- Zenés uzsonna,11 órai zsíros-deszkázás, zöldséggel és sok-sok limonádéval, közben gitáros örömzene, együtt énekléssel és akár táncolással is!
- + ajándék fakultatív programelem az alap programban: Lovaglás!
Minden kiérkező gyermek és kísérő ingyenesen kipróbálhatja terápiás, szelíd lovaink nyergében, ló-vezetőink segítségével a lovaglást, átélve annak örömét!
- További őszi aktualitások, illetve új elemek a programban:
- Szüreti bemutató, szükséges eszközök megtekintése. Fakultatív program keretében lehetőség van valódi szőlő szüretre is, közös szedéstől a feldolgozáson át, a must ivásig!
- „Magyarok nyilai” egyéb történelmi fegyverek és a Szent Korona történelmi szín. – Fakultatív programként lehetőség nyílik a nomád reflexíjak kipróbálására, íjász versenyre is! Ezt a programot az eddigi tapasztalatok alapján 2-3. osztályos gyerekektől ajánljuk. Az ennél kisebbek is örömmel kipróbálnák, de ők még nem tudják általában kihúzni sem a gyermek íjakat!
- „Zúg a traktor, szánt az eke” ( tárlat a magyar gép- és kerti eszközgyártás történetéből) Ezen az új tárlaton érdekes kerti eszközökkel és gépekkel ismerkedhetnek a résztvevők a szecskavágótól az ekén és boronán át, a kukorica morzsolóig.

A programokra való kényelmes, gyors és biztonságos kiérkezéshez a csoportoknak igény és előzetes egyeztetés szerint, olcsó buszokat is biztosítunk, Budapest és a környező települések területéről. A környező kerületekről (XVIII. X.IX. XX. Kerület 800 Ft, a többi kerületből és Budapest környékéről 990 Ft/ utas áron oda-vissza).

A 2 órás alap program ára 700 Ft/gyermek, kísérő pedagógusok részére ingyenes! (2-3 fő/ csoport) A kísérő szülők gyerek jegyet fizetnek!

További fakultatív programlehetőségek:
Íjászat és íjász verseny, pogácsasütés, látványműhely – kézműves foglalkozás az adott ünnepkörökhöz kapcsolódóan, virsli sütés – 300 Ft/gyermek, vagy bográcsétel 450 Ft/ fő.

Csoportok részére előzetes bejelentkezés Tóth Csabánál a 06-20-950-6000 számon. Bővebb információ a www.harmoniabudapest.hu –n, vagy a toth.csaba@harmoniabudapest.hu –n.
Igény szerint a látogatási díjról a csoportoknak számlát, ill. óvodai/iskolai pályázatokhoz ajánlást állítunk ki!

Ingyenes beavató program a bemutató tanyán

Cím: 1237. Budapest, Nyír utca 121-123, a Székelykapu árnyékában

Ez a mára közkedveltté vált új programlehetőség 2011 tavaszán indult be próbaüzemben egyesületünknél. Ennek keretében 100 fő feletti csoportok pl. összevont óvodák, teljes iskolák részére ingyenes látogatást biztosítunk a bemutató tanyán. Ennek keretében állatsimogatón, hagyományőrző programon, lovagláson vehetnek részt a gyerekek, és az interaktív körsétán túl, még limonádéra is vendégül látjuk Őket. A program során a csoportvezető pedagógusok foglalkoztató füzetek és aktivistáink segítségével járhatják be interaktív tanösvényünket.
A programokra való, a nagy létszám mellett is kényelmes, gyors és biztonságos kiérkezéshez, az ingyenes program kiegészítő részeként csoportoknak olcsó buszokat is biztosítunk, Budapest és a környező települések területéről. A környező kerületekből (XVIII., X., IX., XX. kerület 800 Ft, a többi kerületből és Budapest környékéről 990 Ft/ utas áron oda-vissza).
A próba-csoportoknál felmerült, hogy egyes szerencsés intézmények, akiknek van, saját busszal szeretnének jönni erre a kedvezményes, instant programra. Igen erre is van lehetőség. Ilyenkor az ingyenesen kilátogató kísérő pedagógusok mellett a gyerekek a gazdag és változatos program mellett is csak kedvezményes árat, 500 Ft-ot fizetnek!
Felmerült továbbá, hogy az ingyenes programra kiérkező gyerekek részt vehetnek-e további fakultatív programokban ( pl. pogi sütés, kézműveskedés, íjászat, szüret) ? Igen előre leegyeztetve és jól megszervezve, úgy, hogy a buszok várakozási idejét ne terhelje túl, erre is van lehetőség. Ilyenkor a fakultatív programok árát ( 300 Ft ), fizetik csak a gyerekek.

Vízitelep: sport és megfigyelés a vízparton

Cím: 1237. Budapest, Vízisport utca

Az Egyesületünk régi törekvése a Soroksári kis-Dunaág megóvása és bemutatása. Ezért alakítottuk ki a vízi megfigyelő és pihenő telepünket a nemzetközileg védett Taksonyi úszóláp közelében, dél-Pesten. Ezzel elsődleges célunk Európai folyónk itteni szakaszán, a vízi élővilág megismertetése, a sportos- egészséges életmód megszerettetése.

A kiérkező gyermek és ifjúsági csoportok, baráti társaságok kb. 3-4 órás vízi programon, és túrán vehetnek részt, túrakenukon, mentőmellényekkel és szakavatott vízi vezetők irányításával a Taksonyi úszóláp és a Soroksári lagúnák felfedezésével. A program zárásaként igény szerint szendvicsekkel és üdítővel vendégeljük meg a résztvevőket, illetve közösen bogrács-ételt is készítünk, vagy szalonna-, virsli sütést is szervezünk a kiérkező csoportoknak. A program vízi jártasságot nem igényel. „Duna ill. Tisza túra” szerű beavatást, illetve Tüskevár élményt ad a lagúnák, nádasok csodálatosan gazdag vízi világába.
A vízi telep előzetes bejelentkezés és megbeszélés alapján áprilistól októberig látogatható. Egyszerre kb. 50 fő lehet a vízen és 100 fő a vízi telepen és környékén sportolva, mozogva. A 4-5 órás program ára csónakhasználattal és vízi kísérővel együtt 1600 Ft/fő.

További választható programok:

- Bőséges bográcsétel ( pl. gulyás leves, paprikás krumpli), kenyérrel, házi savanyával 450 Ft/fő
- Tűzrakás, nyársak előkészítése szalonna-, virsli sütéshez 2 pár virslivel fejenként 300 Ft/ fő
- A helyszínen igény szerint kulturált, védett helyen, a program keretében ingyenes sportolásra is lehetőség van pl. foci, tollas, méta, stb.

Rövidített program, olcsóbban!
Ugyanitt lehetőség van 2 órás beavató programra is, mely csónakhasználattal, vízi kísérővel együtt 1000 Ft/fő. Ehhez is választhatók sütő és főző kiegészítő programok.
Délelőtti és délutáni látogatásra egyaránt van lehetőség!

A vízitelepi programokra való kényelmes, gyors és biztonságos kiérkezéshez a 40 fő fölötti csoportoknak igény és előzetes egyeztetés szerint, olcsó buszokat is biztosítunk, Budapest és a környező települések területéről. A környező kerületekről (XVIII., X., IX., XX. Kerület 800 Ft, a többi kerületből és Budapest környékéről 990 Ft/ utas áron oda-vissza).

Csoportok részére előzetes bejelentkezés Tóth Csabánál a 06-20-950-6000 számon. Bővebb információ a www.harmoniabudapest.hu –n, vagy a toth.csaba@harmoniabudapest.hu –n.
Igény szerint a látogatási díjról a csoportoknak számlát, ill. óvodai/iskolai pályázatokhoz ajánlást állítunk ki!

További újdonságok, intézmények részére:

- Lovas oktatás és terápia, lovaglási lehetőség a tanyán

- Szakavatott vezetőink segítségével óvodai-, iskolai és speciális fejlesztő intézmények kis létszámú csoportjainak Bemutató tanyánkon elindítottuk, lovas terápiánkat, és fejlesztő lovas oktatásainkat.
Ennek keretében a lóápolástól a lovaglásig profi oktatók vezetik végig személyes törődéssel az általában heti gyakorisággal kiérkező érdeklődőket a résztvevő gyermekeket, fiatalokat és felnőtteket, egészségeseket és fogyatékkal élőket egyaránt! Kezdőtől a haladó szintig, futószárazástól a karámon belüli iskoláztatáson át, az önálló lovaglásig! Egészségeseknek 2000 Ft/alkalom, fogyatékkal élőknek 1800 Ft a kedvezményes ár. A lovaglást követően a résztvevők otthonosan mozoghatnak a bemutató tanya állatai és programjai közt.

Szeretettel hívunk és várunk!

Home  »  Home  » Őszi programajánló