Egyesületi elérhetőségek változása az Interneten

www.harmoniabudapest.com

info@harmoniabudapest.com

 

Levél az Intézményvezető részére

 

Tárgy: Tavaszi kirándulás a bemutató tanyán extrákkal
az egész intézménynek 1 BKV jegy áráért

 

 

 

Tisztelt Igazgató Hölgy/Úr! Kedves kollégánk!

 

Egyesületünk a 2011-ben is folytatja ifjúság-, kulturális-, természetvédelmi- és környezetvédelmi programjait Budapesten a városi környezetben élő egészséges és fogyatékkal élő gyermekek, fiatalok és kísérőik számára. Szeretnénk a már partner intézmények mellett újakat, és a kilátogatók mellett újabb korosztályokat bevonni programsorozatainkba!

 

A kerületi intézményekkel folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, és véleményeteket, segítő javaslataitokat is próbáljuk minél teljesebben beépíteni a programokba.
Kéréseitek alapján egy az eddigieknél is olcsóbb, intenzívebb és interaktívabb programra hívunk és várunk Titeket! Mivel itt a jó idő, most küldjük erről Nektek a tájékoztatót!
A program során a csoportok, segítőink személyes odafigyelése mellett önállóan járják végig az interaktív tanösvényt, ahol a csoportok életkori sajátosságai szerinti állomásokon az életközeli, valódi élmények mellett érdekes kérdésekkel, feladatokkal tehetik próbára tudásukat és ügyességüket a résztvevők. Ebben az életkornak megfelelő gyakorlatokat tartalmazó színes feladatlapok és tájékoztatók segítenek (családi napközisek, bölcsisek –piros, ovisok – narancssárga, alsósok – sárga, felsősök – zöld, középiskolások, gimisek – kék, főiskolások, egyetemisták és felnőttek – lila).
A tavaszi program során néphagyományokkal és aktuális ünnepkörökkel ismerkedhetnek a résztvevők. Ezt követően állatsimogatón vehetnek részt és rengeteg érdekes őshonos és egyéb díszállattal ismerkedhetnek a résztvevők. Majd rövid sétát tehetnek a veteményesben és a gyümölcsösben is. Megtekinthetik az itt található Kárpát-medencei alkotó házat és kápolnát, ahol a magyar és kisebbségi kultúra és történelem gyöngyszemeit szedegethetik össze a kilátogatók. Egy rövid pihenő és házi limonádé, ill. gyümölcstea után pedig még a lovaglást is kipróbálhatják a gyerekek és fiatalok teljes biztonságban terápiás lovaink hátán. A kirándulásról képeket készítünk, melyek az egyesület www.harmoniabudapest.hu honlapjáról az intézmények és a szülők részéről is ingyenesen letölthetők!
S mindezt 1 BKV jegy áráért, azaz 320 Ft-ért nyújtjuk Nektek! Emellett a pedagógus kollégáknak a látogatás továbbra is ingyenes!
Többen jeleztétek azt is, hogy a mai BKV és külön busz árak mellett sokszor hosszú, körülményes az utazás, és többe kerül, mint az eddig is igen kedvező (700 Ft) áru programbelépőink! Erre is megoldást kerestünk és találtunk. A kerületi (soroksári) gyerekek az önkormányzati ingyen busszal tudnak eljutni hozzánk. A többi budapesti kerületekbe pedig kedvezményesen olcsó légkondicionált, nemzetközi vizsgás iskolabuszokkal megyünk a gyerekekért. A dél-pesti kerületek (IX. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI.) és a környező települések ( Pl. Vecsés, Dunaharaszti) esetében oda és vissza 1,5 BKV jegy áráért 480 Ft-ért szállítjuk a gyerekeket és fiatalokat kényelmesen, gyorsan és biztonságosan! A többi kerület esetében is a távolság függvényében 550-600 Ft-os áron, tehát még mindig 2 BKV jegy áránál olcsóbban tudjuk ezt megvalósítani teljes intézmények esetében!
Így egy-egy osztály esetében az intézmény elöl indulás és érkezés között csupán 1,5-2 óra telik el. Ezáltal még jobban illeszthető az intézmény napi rendjéhez a program, hisz jó előkészítés és szervezés mellett a nevelésből, ill. a tanórákból sem esnek ki egész napra a gyerekek és fiatalok.
Az eddigi kedvező tapasztalatok alapján az első körben az Intézmény vezetőjével vesszük fel a kapcsolatot. Vele megállapodunk dátum szerűen egy konkrét kirándulási napban, és egy kapcsolattartó pedagógus személyében, akivel a program és az utazás lebonyolítását, előkészítését, dokumentálását és levezetését illetve utókövetését egyeztetjük és közösen megszervezzük. Ezt követően a szervező pedagógus kollégával egyeztetjük a csoportok konkrét indulási és érkezési idejét, valamint a többi csoportvezető kollégának segítségül, a kirándulás előtti tájékoztatókat is eljuttatjuk.
Örülünk annak, hogy visszajelzéseitek alapján többen már a következő évi nevelési- és oktatási tervbe is bele foglaljátok ezeket a kirándulási lehetőségeket. Javasoljuk, hogy a továbbiakban próbáljatok pályázni is ezekre a konkrét programokra, több kerületnél azt az információt kaptuk, hogy a kerületi intézményeknek idén is kiirnak pályázatot hasonló témában. Ehhez minden szükséges segítséget (ajánlás, programleírás, stb.) megadunk, csak kérjetek!
Ezt az olcsó és élmény dús akciós programlehetőséget, bevezető és beavató kirándulásnak szánjuk, hogy minél többen részt vehessetek programjainkon, és találkozhassatok a természet harmóniájával nálunk a Székely kapus bemutató tanyánkon.
Olcsó árainkkal és non-profit lehetőségeinkkel is segíteni szeretnénk Benneteket, és a rátok bízott gyerekeket és fiatalokat, abban, hogy a nagyvárosi életformában is, a közelben és olcsón átélhessétek ezeket a fontos és inspiráló természetközeli élményeket.
A programsorozat későbbi folytatásaként igény esetén, változatos programjainkkal (lovaglás, íjászat, látványműhely, állatsimogató, zenés program) szívesen és olcsón kitelepülünk Intézményetekbe is 1-1 napra. Vagy várjuk osztályaitokat változatos alap programjainkra és mellette pedig a csoport többlet igényei szerint fakultatív programként látványműhelyt, kemencés pogácsa sütést, lovaglást, vagy épp hagyományőrző íjászversenyt is választhattok nálunk. Ezekről bővebb információként, részletesen szintén a honlapunkon olvashattok.

 

Reméljük tetszett ajánlatunk, mielőbb éltek is vele és találkozhatunk! Szeretettel hívunk és várunk Titeket!

További sok sikert kívánunk és kínálunk a munkátokhoz!

 

Üdvözlettel:
Tóth Csaba
Pedagógus, egyesületi elnök sk.
06-20-950-6000
toth.csaba@harmoniabudapest.hu

 

Eső előtt, eső után

(egy kirándulás képei)

 

Már megint esik! Azt mondják 1848 március 15-én is szemerkélt az eső. Ami nem tudta lehűttetni a résztvevők igaz lelkesedését. Viszont az ernyők alatt a Vár osztrák helyőrségére vonuló tömegre nem mertek lőni a falakról a katonák. Lehet, hogy a forrongó Európa, mások szerint az ernyők miatt, ami alatt akár fegyverek is lapulhattak vón’.
Szóval az eső is jó valamire. Nálunk a bemutató tanyán például boldogan fürdenek az állatok, sőt már a Peti borsó is kikelt az ágyásából. Emuk pislognak, lovacskák szemlélnek abrakolva, kacsák fröcskölnek szerte szét az eső sodronyokból szőtt függöny alatt…

Sokféle képen lehet ünnepelni Március 15-ét. Határon innen és túl határtalan jókedvben, vagy épp hivatalos beszédek és külsőségekkel teli protokollok sorával. Együtt, de kivel is?! Politikusokkal, közjogi méltóságokkal, és a médiával. Produkció szervezőkkel és szervezett statisztákkal. Zászlókkal a szélben, és jelszavakkal a transzparens tűzfalon. Lehet kis és nagy emberekkel egyaránt! S persze lehet a családunkkal, szeretteinkkel, osztálytársakkal, és barátokkal is.
Mi ez utóbbit választottuk, mikor egy tavaszi kirándulásra indultunk a gyönyörű napsütésben. Mostani kirándulásunk célpontjai az ország közepében, mondhatni szívében voltak. Székesfehérvár óvárosa adta a lelki eledelt, ódon kapuival, templomaival és tavaszi szélzúgatós átjáróival. Ezt követően a Nádasdladány még pontosabban a Nádasdy kastély felé vettük az irányt. Ez a kívülről tavaly felújított Neogótikus csoda családtörténetével, építészeti megoldásaival és kultúrájával, és a tárlatvezetés személyességével igazi szellemi csemegét kínált számunkra. Érdekes volt hallani a könyvtárban, vagy épp az Ősök termében a jelenleg jéghideg falak közt, hogy 130 éve már lég befúvással fűtöttek tőzegkazánok melegével, melyhez a tüzelőt földalatti járatokon, kis csillékkel vitték be, ahogy az élelmiszert, vagy épp a tiszta ruhát is

Ezt követően adtunk a testünknek és a mozgásnak is: Alcsútdobozra látogattunk el az ottani arborétumba. Az elején a hatalmas fák és a klasszicista homlokzat látványa hökkentett meg ami mögött már nincs épület. Majd a mediterrán hóvirágoktól borított rétek melletti utakon bolyongtunk száz és száz méteren át. Ameddig a szem ellátott, tavaszi virágok hófehér szirmai integettek a zöldben felénk.

A kirándulás képeivel kívánunk Nektek jó pihenést a hétvégére. Szeretettel küldjük, nézzétek meg közösen, mert erre is jó az együtt töltött idő, „eső előtt, eső után”… vagy éppen közben.

A kirándulás képei>>

Intézményvezető részére

Tárgy: Elismerő bátorítás a kerület Önkormányzata részéről
Honismereti és környezettudatos programsorozattal
kapcsolatos esetleges további pályázati lehetőség a kerületbenKérjük megmutatni az: Osztályfőnököknek, Munkaközösség vezetőknek, Szabadidő szervezőnek, DÖK tanárnak, és érintett szaktanároknak (rajz, esztétika, technika, történelem, stb.) illetve óvodapedagógusoknak, hitoktatóknak és közösségvezetőknek is!Tisztelt Igazgató Hölgy/Úr! Kedves kollégánk!

Egyesületünk a 2011-ben is folytatja ifjúságvédelmi, honismereti és környezettudatos gondolkodásmódra nevelő programsorozatait Budapesten bemutató tanyánkon és vízi megfigyelő telepünkön, a fővárosi és környéki, városi környezetben élő egészséges és fogyatékkal élő gyermekek, fiatalok és kísérőik számára. Erről kapcsolódó cikkeinkben olvashattok részletesen.
Szeretnénk a már partner intézmények mellett újakat, és a kilátogatók mellett újabb korosztályokat bevonni programsorozatainkba! Ezért több mint fél éve felvettük a kapcsolatot a kerület Önkormányzatával, hogy anyagilag is támogassák a kerületi gyerekek és intézmények részvételét programsorozatainkon.
Ezúton küldjük meg a kerületi Önkormányzat buzdító és elismerő sorait, melyben a vállonveregetés mellett arról is tájékoztatnak, hogy idén miért nem tudnak Titeket, illetve kijutásotokat támogatni!
Mindazonáltal ez a szakmai elismerés Részetekre is legyen az eddigiek után plusz biztatás, hogy ellátogassatok hozzánk, vagy épp elhívjatok Magatokhoz Intézményetekbe, és olcsón (akár 1 BKV jegy áráért!) valódi élményeket élhessetek át velünk!
További érdeklődésünkre arról is tájékoztattak, hogy a kerületben csak ezt követően történik meg az idei pályázatok kiírása. Ezek lehetőséget adnak arra, hogy a kerületi Intézmények közvetlenül erre - azaz programsorozatainkra és az útiköltségre is – pályázhassanak!
Buzdítunk Titeket, hogy az Intézménybe járó gyerekek további fejlődése érdekében találkozzunk, és ha tudtok ehhez pályázati úton, és pl. a helyi cégektől is szerezzetek támogatást. Ehhez minden szükséges segítséget (program leírás, ajánlás, stb.) megadunk Részetekre. Minden ilyen kérdésben és kérésben is készséggel állunk rendelkezésetekre, és mi is folyamatosan lépéseket teszünk a Ti érdeketekben is, a jelzett támogatási irányban!
Munkátokhoz további sok sikert és jó egészséget kívánunk Nektek!

Üdvözlettel:

 

Tóth Csaba
Pedagógus, egyesületi elnök
sk.

 

Egy perc vers - a hónap verse a tavaszi zsongás jegyében

Áprily Lajos: Március

A nap tüze, látod,
a fürge diákot
a hegyre kicsalta: a csúcsra kiállt.
Csengve, nevetve
kibuggyan a kedve
s egy ős evoét a fénybe kiált.

Régi, kiszáradt
tó vize árad,
néma kutakban a víz kibuzog.
Zeng a picinyke
szénfejű cinke
víg dithyrambusa: dactilusok.

Selymit a barka
már kitakarta,
sárga virágját bontja a som.
Fut, fut az áram
a déli sugárban
s hökken a hó a hideg havason.

Barna patakja
napra kacagva
a lomha Marosba csengve siet.
Zeng a csatorna,
zeng a hegy orma,
s zeng – ugye zeng, ugye zeng a szíved?

További segítség az intézményeknek és a családoknak: Olcsó buszok, buszos gyermekszállítás 2 BKV jegynél olcsóbban

Eddigi tapasztalataink alapján a csoportos látogatások sarkalatos pontja a program gyors, és olcsó elérhetősége is. Ez sajnos a mai budapesti tömegközlekedéssel, bár a bemutató tanyától 3 percnyire van a buszmegálló, sokszor nehezen és csak több átszállással oldható meg.
Mivel a csoportoknak plusz segítséget jelent a kiérkezés költségeinek csökkentése, erre is költség hatékony, gyors, biztonságos és kényelmes megoldást kerestünk. Jelenleg mind Budáról (650 Ft/fő), mind Pestről (550 Ft/fő) 2 BKV jegy áránál olcsóbban tudjuk megoldani a gyermekcsoportok Bemutató tanyánkra-, illetve vízi megfigyelő telepünkre és onnan visszaszállítását Ez a választható lehetőség az intézmények esetében minimális útiköltséget és biztonságos gyermekszállítást jelent,

az intézmény elől indulással és oda visszaérkezéssel. Eddigi tapasztalatok szerint ezt a 2 BKV jegynél kevesebb költséget, anyagi segítségként a gyerekek és családjaik örömmel vállalják, pláne, ha egyébként pl. a helyi Önkormányzat támogatásának köszönhetően kedvezményes programra juthatnak el általa.

Gyermekek és fiatalok újabb csoportjai a bemutató tanyán, már 2011-ben is

Lelkes és jókedvű gyerekek és fiatalok érkeznek mosolyogva bemutató tanyánkra. A téli hideg sem zavarja Őket a valódi megismerésben. Kis és nagy állatokat simogatnak, versenyt futnak az emukkal, népi eszközökkel és aktuális ünnepkörökkel ismerkednek, kézműveskednek, esznek-isznak és farsangi mulatnak, közös gitáros éneklés keretében. A kisebbek személyes vezetéssel, a nagyobbak foglalkoztató lapokkal a kézben, önállóan járják be az élmény ösvényt.

Közben csendesen ropog a kandallóban a tűz, gőzölgő tea illanó illatán át csillognak az érdeklődő szemek. A kinti hideg segít, hogy jobban észrevegyük örömként ezt a törődést. Majd jót kívánni tanulunk jól. Együtt indulunk útra, e manapság oly fontos tudás nyomába, mindnyájunkra áldást hozva.
A rosszat kizárjuk a külső sötétségbe, sőt ráolvassuk a Kisze bábra. Aztán indul a díszes menet, visszük elégetni a rosszat, a bajt a betegséget, a butaságot, a rosszindulatot, a szegénységet, a néma közönyt, a zajosan robajló háborúkat, az árvizeket…együtt kitáncolva, közösen ismételve az éneket: „Kisze, kisze Villő, gyűjjön rád a himlő, behoztuk a zöldágat, kivisszük a betegséget.”
A monoton kántálás a misztikus szövegre kinyitja a szájakat, szemeket és szíveket. Meditatív körtáncunkba még a fellegeket félre toló Napocska is belekapcsolódik biztató sugaraival. Együtt bámuljuk a tűzet, a benne kígyózó szalma lángokat, és a találkozás csodájában, téren és időn átívelve, a kis-Nagy lelkekben felparázslik az értelem és érzelem fénye.
Dalainkba belezümmög a történelem szele. Mai ország- és idő határon innen és túl friss hóként kavarja fel a port a járt úti és még járatlan csillagösvényen. Ifjú legényű nagyapáink vasárnapi kalapjáról, és nagymamáink ifjú leány hajának dús fonatából is elénk lebbennek a színes pántlikák a tűzcsíkokban. Valaha volt táncos léptük lábnyomába, gyermek lábak tipegésén át lép reményt a jelenben megszülető eljövő. „És percek mentek, ezredévek jöttek” Együtt vagyunk, és a természetközeli létforma egyszerű örömében, archaikus kapocsként összefűz minket, értékként megtart az egymásra és magunkra (fel)ismerés. S furcsa mód még a nagyvárosi létbe vakult szemünk is természetes módon felfogja ezt a valóságot, igazibb természete szerint, és mosolyt kacsint vissza a pillanatra életörömként. Beavatás ez a kisebb és nagyobb, egészséges és fogyatékkal élő résztvevőknek, s nekünk is mindig abba, hogy milyen kevés is elég a boldogsághoz. Segít megismerni egymást és értékeinket és vigyázni is rá. S megmutatja valódibb magunkkal szembesítő pillanatnyi nyugalomként a zűrzavarban, hogy merre és meddig növekedjünk!? A földről az égre, de Lóci óriásként se túl nagyra

csoportokról készült képek >>

Kateketikai ötletbörze

16.00–16.20 A teremtett világ védelme erkölcsi kötelesség –
Papp Miklós egyetemi tanár (Sapientia)

16.25–16.45 Környezeti nevelés –
Victor András egyetemi tanár (Környezeti Nevelési Egyesület)

16.50–17.10 A Harmónia Háza Egyesület bemutatkozása:
T óth Csaba (az Egyesület elnöke)

17.15–17.35 Hittanóra – egy mikro-óra a középiskolás korosztály számára
a környezettudatos nevelés témakörben –
Vetôné Pásztor Mária kémia-biológia tanár
(Leövey Klára Közgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola)

17.40–18.00 Kézmûvezés – saját készítésû ajándékötletek környezetkímélô
és reciklált alapanyagok felhasználásával –
Puskás Erika grafikus, ipari formatervezô, ötvös

A kateketikai ötletbörzére szeretettel fogadunk gyermekkönyveket, játékokat,

amelyeket eljuttatunk a vörösiszap kárusultjai számára.

 

Az „Arts of Harmony” projekt sikere Brüsszelben

Az Európai Unió támogatásával 2007-ben megvalósult „Arts of Harmony” projekt meghívást kapott a „Creativity and Innovation” című nemzetközi kiállításon való részvételre. A húsz legjobb gyakorlatot bemutató európai kiállítót egy tíztagú független bizottság választotta ki. Az esemény 2009. március 2-3-án lesz Brüsszelben.

 Rövid film>>


>> bővebben

Egyesületünk irodalmi pályázatot hirdet kisiskolásoknak!

Eljött végre az ideje, hogy megtudjuk: gyermekeink miként élnek meg egy-egy tanulmányi kirándulást. Éppen ezért versenyt hirdetünk, melyben értékes nyereményeket adunk a legjobb műveket készítő diákoknak.

Legfőbb szándékunk megtudni belőle, melyik az a hely, ahova a legszívesebben utaznak ebből a korosztályból. Vajon a visegrádi vár misztikuma az érdekesebb, vagy az Aggteleki karszt monumentális látványa? Esetleg Feszty Árpád körfestménye és az a köré épült skanzen?

Most minden kiderül!

Bíztatunk minden kollégát, terjessze el diákjai között a lehetőséget, hiszen értékes információval gazdagodhatunk mindannyian, ráadásul a legjobbak az egész osztályuknak is örömet tud szerezni

A pályázat feltételeiről további információt a http://tanulmanyi-kirandulas.eu oldalon találtok!

Tavaszvárás Kiszézéssel - Télvégi csoportok a bemutató tanyán

Szokatlanul nagy hóval köszöntött be az idei év hazánkra. Csúszkáló autók, elakadt kamionok, busz megállóban várakozó emberek egyhelyben topogása adott csak jelt „csend zsákból hangot lopva”…
De a bemutató tanyára ilyenkor is szakadatlan érkeznek a lelkes pedagógusok gyermek csoportjaikkal. Igen érdekes és magával ragadóan egyedi és csodás élményben lehet részük a kiérkezőknek ilyenkor is.
A buszmegállótól rövid sétával érkező csoportok csillogó szemű kis tagjai közül már sokan haza érkeznek hozzánk és otthon is érzik, de a többiek is gyorsan otthonosan mozognak a havas természetben. A rövid köszöntő után állat simogatni indulnak a gyerekek, kis állatokat simogatnak, és nagyokat is etetnek, persze csak aki akar. Itt semmi sem kötelező!

Visszaérve a fűtött verandára kézmosás, és máris következik a gyümölcs tea és az elmaradhatatlan zsíros deszka hagymával, mert „aki szeret az etet.” Közben farsangi vigaszságként közös gitározás és éneklés színesíti a programot! Ezt követően népi eszközökkel és a Vízkereszt utáni népi hagyományokkal ismerkedhetnek a látogatók, a tavaszvárás jegyében. Jó hallani a sok okosat, amit a kis és nagy gyerekek tudnak erről a misztikus időszakról, mely a jég és a tűz, a halálba dermedtség és az életnedvek megindulásának ideje. Áldás és átok, ártó afrikai vudu és cigány kultúrából ismert bubu baba, faálarcok, alakoskodás, tél temetés és tisztulást hozó Kisze báb borzolja a kedélyeket. Ez utóbbit közösen is elkészítjük, kitáncoljuk, ráolvassuk a rosszat, majd elégetjük, így mi marad nekünk? A Jó! Saját bőrünkön tapasztaljuk az együtt lét során, milyen fontos egymásnak is jót kívánni, és mennyire fontos pláne nekünk mai magyaroknak ezt megtanulni és alkalmazni életünk és mindennapi társas kapcsolataink során!
Többen még maradnak téli lovaglásra, kisze báb készítő kézműveskedésre, a nagyobbak pedig még téli vadászatot imitáló hagyományőrző íjász versenyre is vállalkozhatnak.
Sok-sok munkánk és olykor-olykor sikeres pályázásunk eredményeként mindezt még olcsóbban, mint akár 3 éve, alig több mint 2 BKV buszjegy áráért tehetik! Megéri? A sok csillogó gyerekszem, a mosolygós elköszönés és a sok szép gyerekrajz szerint igen, nagyon is!

A hétvége pedig a családoké! Szombat és Vasárnap délelőtti nyílt napjainkon a családi programoké a főszerep. Erre is várjuk a látogatókat!
A következő időszakban is csodákat láthatnak a kilátogató csoportok. Ma született bárányt, vagy kecske gidát, és kis nyuszit, galambász ölyvet, és megannyi csodát a természet és a Harmónia háza tájáról! Tavasztól a felső tagozatosok, és a közép iskolások figyelmére is számít majd interaktív környezetismereti- és élmény ösvényünk, melyet az Ő életkori sajátosságuk és érdeklődési körük figyelembe vételével alakítottunk ki!
Mi itt vagyunk és jó szóval, személyes és valós élménnyel haza várunk Titeket is a természetbe. Térjetek be hozzánk és töltsünk együtt néhány felejthetetlen órát. Csak szóljatok időben, hogy beférjetek az érdeklődők sorába. Hogy készülni tudjunk Rátok is, tél végén és tavasszal egyaránt meleg kuckóval, személyes szeretettel és odafigyeléssel!

Nézd meg a téli csoportokról és a tanyáról készült képeket >>

Kedves Barátunk!

Minden kedves partnerünknek, iskolának és óvodának, szülőnek éspedagógusnak, gyereknek és felnőttnek, segítőnek és támogatónak, barátiköri tagnak és partnerünknek sikerekben és valódi örömökben gazdag, boldogúj évet kívánunk a Harmónia Háza Hagyományőrző és Természetvédő Kh.Egyesület nevében!

 

 

Reméljük, hogy idén is sok örömet tudunk szerezni a bemutató tanyán, a
vízi telepen ország- és Kárpát medence szerte,
rendezvényeinkkel, akciósorazatainkkal, nyíltnapjainkkal, jótékonysági
akcióinkkal, vízi-, gyalogos és kerékpártúráinkkal, buszos
kirándulásainkkal minden kedves, fogyatékkal élő és egészséges
látogatónknak.

Üdvözlettel:

 

Tóth Csaba
egyesületi elnök

Rádió műsor egyesületi nyíltnapunkról

Kedves Barátunk!

Reméljük jól indul a Te személyes Advented, és a decembered, akiben reméljük, hogy Te is jó emberedre találsz majd!
Köszönjük, mi jól vagyunk, és most egy kicsit elcsendesülünk, még inkább egymásra figyelve, a ránk bízottak felé fordulva, a sok más teendő mellett így is készülve a Karácsony örömeinek befogadására. A további hetekben honlapunkon kaphatsz többlet információt egyesületünk életének további alakulásáról.
Addig is egy újabb örömhír! November 28-ai Adventi nyíltnapunkról december 1-én 10, és 18 órakor Életre-való családi magazin műsor keretében számol be a katolikus rádió Adventi készülődés a Harmónia Háza nyílt napján címmel. Szerkesztő: Tóth Zsófia. Felelős szerkesztő: Ferenczy Judit. A rádió az interneten is fogható + az AM 1341 kHz és AM  810  kHz frekvencián. Ha lemaradnál a www.katolikusradio.hu honlapon a rádióműsor archívumon a hangszóróra kattintva tudod meghallgatni. Jó szórakozást és töltekezést kívánunk Neked és szeretteidnek!

Tanyasi csendélet nyári színekkel – avagy dinnye party gyerekekkel, macskákkal és egyéb állatfajtákkal

A nyári hőségben is jó együtt lenni! Még szájunk szélén csordogáló dinnyelevesen, almával etetés után maszatosan, könyökig lónyálasan is tisztán, és egyszerűen! Mi felnőtt tagok, a hagyományos és évszázadok óta hazánkban is bevált módon, természet közeli életforma szerint tudatosan törekszünk a ebéd utáni pihenésekre, a korai kelésre és a sötétedésig tartó tevékenykedésre. A manapság mediterrán életvitelnek nevezett módszer sziesztákkal és fiesztákkal teljes! De mi van gyerkőinkkel? Színes egyéniségű zöldfülű tagjainkkal, mosolyaikban Igazibb Emberséget ránk villanó tejfogú vadjainkkal? Hát erről szóljanak a képek valódi örömhírként, a nyáresték hangulatát idézve csendéletként! További jó szórakozást kívánunk Nekik és mindnyájunknak!

l

>>Képek

Bemutatkozás

A Harmónia Háza az egyetlen olyan Hagyományőrző és Természetvédő szervezet, mely Budapesten élő fiatalokkal, külvárosi gyerekekkel és családjaikkal, utcagyerekekkel, családban élőkkel, egészségesekkel és sérültekkel, ide kirándulókkal és itt lakókkal egyaránt foglalkozik. Immár 6. éve tartunk fenn Bemutató tanyát Budapesten,Soroksár-újtelepen, a Lóállás-dűlőben. Ahol különféle programokkal várunk szeretettel minden érdeklődőt.

>> tovább...

Tagsoroló

Egyesületünk tekintélyes taglistával büszkélkedhet, fő motorja azonban elnökünk, Tóth Csaba, aki nélkül számos programunk nem jött volna létre!

>> tovább...

Terveink a jövőre

Terveink között szerepel egyebek között egy Soroksár környezeti állapotát jelző monitor rendszer beindítása. Továbbá környezetvédelmi őrjáratok, állatsimogatók és nyílt napok, telepi találkozók és kulturális rendezvények szerepelnek a palettán.

>> tovább...

Támogatóink

Szeretnénk megköszönni egyéni,alapítványi, állami és céges támogatóink segítségét.

>> tovább...

BÚÉK 2009

Sikerekben és egészségben gazdag boldog új évet kívánunk a Harmónia Háza Egyesület minden kedves aktivistájának, dolgozójának, támogatójának, a rendezvényeinken és programjainkon résztvevő látogatóinknak, kicsiknek és nagyoknak, egészséges és fogyatékkal élő barátainknak határon innen és túl egyaránt!

közöttünk és velünk együtt teljes életet élő fogyatékos társaink

Home  »  Egyesületünk