Programjaink óvodáknak

Az óvodás csoportoknak is élménydús, tartalmas változatos és szórakoztató programokat kínálunk, egyesületünk könnyen megközelíthető bemutató tanyáján. Az állatsimogató, a közös zenélés és kézműveskedés mellett, „lesz még szőlő, lesz még lágy kenyér??. Csak ne feledkezzetek el az időben bejelentkezésről!

Négy évszak a bemutató tanyán


A program keretében Budapesti iskolás- és óvodás gyermekek is szép számban járták végig csoportosan iskolai vagy családos kísérettel a 2 órás tavaszi, nyári, őszi illetve téli tanösvényünket. Ezen alkalmakkor virágokkal, zöldségekkel és gyümölcsökkel ismerkedhettek, házi állatokat simogathattak, kézműves foglalkozáson vehetnek részt, uzsonnát kapnak, és pl. most ősszel szüretelhetnek, mustot préselhettek és kóstolhattak a résztvevők. A téli program keretében pedig a hagyományos használati
tárgyakkal, népi ételekkel, a téli ünnepkörökkel és néphagyományokkal ismerkedve Adventi koszorút, Madáretetőt majd Kisze bábot készíthettek.
Az életszerű és élmény dús program, rövid idő alatt kedveltté vált a fővárosban és környéken. Nagy örömünkre szolgál, hogy immár Budapest 18 kerületéből érkeznek hozzánk csoportok, és programjaink által sok szép élménnyel, és fontos tudással gazdagodhattak a résztvevő gyerekek, s az ??ket kísérők egyaránt.

A program fő színtere Közhasznú Egyesületünk 2 hektáros Bemutató tanyája és élményparkja (Bp. XXIII. ker. Nyír u. 79.) illetve környéke, mely BKV-val is könnyen kényelmesen és olcsón megközelíthető. Minden kiérkező csoportvezető kíséretével járja végig a bemutató tanyát. A tanyán leginkább magyar, és őshonos állatok és növények kerülnek bemutatásra. Emellett madárismeretek, vízismeret, hagyományőrző íjászat, kemencés kenyérsütés és csacsi fogatolás színesíti a programot. S a gyerekek házi kedvenceiket (rágcsálók, halak és díszmadarak) is viszontláthatják. A környező erdőkön, és mezőkön pedig az ottani élővilággal ismerkedhetnek a résztvevők speciális programként. A program látogatásainak ideje 2 óra, mely igen intenzív élményt ad, de mégis a mai életritmusba is beilleszthetően rövid időt vesz csak igénybe.

A tanulmányi séta program menetéről kérje a jelentkezésnél részletes tájékoztatónkat!

+ Fakultatív hagyományőrző program: Csacsi fogatolás vagy hagyományőrző íjászat, kemencés sütögetés, virsli sütés.

A kísérő pedagógus kolléga számára a program ingyenesen látogatható!
A 2 órás őszi alapprogram ára körbevezetéssel, állatsimogatással, virágos- fűszer- veteményes-gyümölcsöskerti növényismerettel, vízbiológiával, hagyományőrző résszel, és vendéglátással és közös zenéléssel együtt, 700 Ft/fő. ( kb 2 liter benzin, vagy 4 liter „barna kóla?? ára)

+ Fakultatív programok:
• Érik a szőlő, hajlik a vessző Szüreti program, Darálás, Préselés, mustivás 300 Ft/fő. (kevesebb 1 BKV menetjegy áránál)
• Hagyományőrző íjászat, Ki a legjobb íjász versennyel együtt 300 Ft/fő.
• Az aktuális ünnepkörhöz kapcsolódó kézműves foglalkozás 300 Ft/fő.
• Zászlópark és Kárpát medencei Kápolna megtekintése. Tartalom és forma, történelem és szimbolika 250 Ft/fő
• Csacsifogat, kedvezményes ár 300 Ft/fő
• Kemencés sütögetés, kóstolóval kedvezményes ár 300 Ft/fő.
• Digitális fényképkészítés a csoportról kb 80-100 kép+ CD-re írás200 Ft/fő
• Meleg étel lehetőség: Bográcsétel (pl. paprikás krumpli, vagy gulyás leves) + 450 Ft/fő, Virsli sütés nyársakkal szabad tűzön, + 300 Ft/ fő (kenyeret, virsliket, mustárt, tormát, mi adjuk).
• Sportolásra a program során a réten és az erdei játszótéren, focipályán ingyenesen vehető igénybe

Igény szerint a látogatási díjról a csoportoknak számlát-, ill. óvodai/iskolai pályázatokhoz ajánlást állítunk ki!
További információk és a csoportok előre bejelentése:Tóth cabánál a 0620/950-6000-as telefonszámon. A nagy érdeklődésre tekintettel kérjük, hogy időben jelezzétek részvételi szándékotokat, hogy a megfelelő időpontban tudjuk fogadni csoportotokat.


Családoknak

 

 

Alapprogram ajánlatok

 

1. Állatsimogató - Lesipuskás program

 

2-3 órás alap program: Helyi őshonos állatok simogatása, etetése, séta a környező erdőben vadállatok, és vad madarak megfigyelése, etetése,

Csacsi fogatolás vagy lovaglás bundákban, zsíros kenyér, forró, boros vagy citromos teával. Közös beszélgetés a városi környezetvédelem aktuális helyzetéről és kérdéseiről 1000 Ft (Kedvezményes ár 900 Ft/fő)


2. Falat kenyér és pohár bor

 

3 órás könnyed gasztronómiai kalandozás a valódi ételek és italok világában délelőtt, vagy délután, Kemencés pogácsasütés, Különleges tokaji borok kóstolása rágcsálnivalóval a borszentélyben, Rövid művészettörténeti előadás Kárpát-medence szimbolikájáról 1400 Ft/fő (Kedvezményes ár 1260 Ft/fő)


3. Hagyományőrző disznóvágás

 

Egész napos (ezért általában) hétvégi program, Koccintós beköszöntéssel, Sült húsos reggelivel, Disznótoros ebéddel, közös ténykedéssel, örömteli együtt léttel, koccintós elköszönéssel – 3000Ft/fő (Kedvezményes ár 2700 Ft/fő) – Igény szerint kolbász, hurka és egyéb hús elkészítése is megoldható hazavitelre.


Javasolt csoport létszám 40 fő, Minimum létszám 30 fő, Maximum létszám 50 fő

Az alap programok egyéni igény szerint bővíthetők: Sült húsos reggeli, Disznótoros vagy Sült húsos ebéd, pogácsasütés a kemencében, Kézműves bemutató, és ötletek a közelgő ünnepekre, Állatsimogató és csacsi kocsizás, Hagyományőrző íjászverseny, Közös éneklés, zenés együttlét, Borkóstoló Tokaji Borkülönlegességekkel és vezetéssel, + Disznó toros csomag haza

Ha részt kívánnak venni programunkon, és élni kíván annak előnyeivel, kérjük, hogy egyeztessenek látogatási időpontot  Tóth Cabával a 0620/950-6000 számon. A nagy érdeklődésre tekintettel, kérjük időben jelezzék a látogatás tervezett idejét, a csoport létszámát, s az esetleges egyéb kívánságokat.

>>Vissza...

Home  »  Programok  » Családoknak